”Yksittäiseen kysymykseen ei kannata ottaa kantaa”

Keskustan puheenjohtajan mukaan on turha nostaa etukäteen esiin esimerkiksi työajan pidennystä.

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä oli torstai-iltana Yle TV1:n eduskuntavaalitentissä. Sen toisessa osassa Sipilältä kysyttiin, mitä hän tekisi niin sanotuille nollasopimuksille eli työsopimuksille, joissa ei ole määritelty työtuntien määrää.

– Yksittäiseen kysymykseen minun mielestäni ei kannata ottaa kantaa, koska ne päätetään sitten siinä (työmarkkinaneuvottelujen) pöydässä. Jos poliitikot lähtevät nostamaan yksittäisen kysymyksen esille, niin kohta se on alas ja meillä ei ole yhtään jäljellä siellä pöydässä niitä kysymyksiä, Juha Sipilä vastasi.

Sipilälle huomautettiin, että moni muu puolue on kertonut kantansa. Hän vastasi nollatyösopimuksen olevan lähtökohtaisesti huono, mutta kuulleensa työntekijöiden kuten opiskelijoiden sanoneen sitä hyväksi.

Seuraavaksi kysyttiin keskustan linjaa ansiosidonnaisen työttömyysturvan keston lyhentämiseen. Sipilä vastasi väliin ”ei” ja jatkoi kertomalla Rovaniemellä tapaamastaan naishenkilöstä, joka oli pyytänyt jättämään sitä lyhentämättä.

– Ei keskustalla ole tähän asiaan lukkoon lyötyä kantaa. Olemme hyvin avoimia löytämään tähän kysymykseen ratkaisun, Juha Sipilä sanoi.

Toimittaja kysyi, onko Sipilällä kantaa henkilöperusteisen irtisanomisen helpottamiseen, säännöllisen työajan pidennykseen tai koeajan pidennykseen.

Sipilä vastasi ottaneensa henkilökohtaisesti ja puolueenakin kantaa koeajan pidennykseen. Hänen mukaansa se tulee hyvänä vastaan lähinnä ensimmäistä työntekijää palkkaavalle yksinyrittävälle.

Mutta näitä muitako me emme saa tietää?, toimittaja kysyi.

– Ne kysymykset me jätämme siihen yhteiskuntasopimuspöytään. Minun mielestäni niistä on turha lyödä kantoja etukäteen lukkoon, koska sama lopputulos voidaan saavuttaa useammallakin eri tavalla.

Sipilälle huomautettiin uudelleen, että moni muu puolue on kertonut kantansa äänestäjille jo ennen vaaleja.

– Niin, moni puolue on kertonut ei-kantoja näissä kysymyksissä, Juha Sipilä vastasi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt