Verkkouutiset

Yksi presidenttiehdokkaista kielitaidossa ylitse muiden – IS: tulee toimeen viidellä kielellä

Kaikki ehdokkaat puhuvat vähintään suomea, ruotsia ja englantia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomessa käydään presidentinvaalit heti ensi vuoden alussa. Suomen ulkopolitiikkaa yhdessä valtioneuvoston kanssa johtavalle presidentille kielitaidosta on suurta hyötyä. Ilta-Sanomien mukaan ehdokkaiden kielitaito on melko laaja.

Suomea, ruotsia ja englantia osaavat kaikki haastatellut ehdokkaat. Tämän lisäksi vähintään alkeita osataan saksasta, ranskasta ja venäjästä. Venäjää olivat vähintään alkeistasolla opiskelleet Pekka Haavisto (vihr.) ja Merja Kyllönen (vas.). Molemmilta löytyi tämän lisäksi opintoja ranskan kielestä.

Matti Vanhanen (kesk.) ei aio aloittaa venäjän opintoja, vaan aikoo käyttää työkielenä englantia. Tasavallan presidentti Sauli Niinistön kielivalikoimaan puolestaan kuuluvat suomen lisäksi englanti, ruotsi ja välttävä ranska.

Kielitaidossa ylitse muiden on Rkp:n ehdokas Nils Torvalds, joka omien sanojensa mukaan pärjää hyvin ruotsin, suomen, englannin, saksan ja venäjän kielillä. Tämän lisäksi hän kertoo pystyvänsä lukemaan flaamia, tanskaa ja norjaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)