Verkkouutiset

Yhteiskuntasopimusneuvottelut käynnissä – ”paljon kysymyksiä auki”

Työmarkkinajärjestöt ovat kokoontuneet hieromaan yhteiskuntasopimusta. Suurin kiistakapula on paikallinen sopiminen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Työmarkkinajärjestöt ovat ilmoittaneet, että ”vuorokauden aikana” on mahdollista saada ratkaisu kauan tekeillä olleeseen yhteiskuntasopimukseen. Palkansaaja- ja työnantajajärjestöt ovat sunnuntain aikana jatkaneet neuvottelujaan Etelärannassa.

Suurimmat kiistat koskevat paikallisen sopimisen sääntöjä. Asialistalla ovat myös muunlaiset Suomen kilpailukykyä koskevat toimet. Palkansaajapuoli toivoisi, että samalla sovittaisiin keskitetystä palkkaratkaisusta.

Järjestöjen edustajat kommentoivat tilannetta medialle ennen neuvottelujen alkua.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lylyn mukaan tilanne neuvotteluissa on asiallinen.

– Katsotaan, saadaanko tästä ratkaisua aikaiseksi. Meillä on paljon kysymyksiä auki vielä. Täytyy työskennellä paljon, jotta saadaan ratkaisuja tulevan vuorokauden aikana, hän totesi Ylen uutisille matkalla neuvotteluihin.

Myös STTK:n Antti Palola kertoi näkemyksiään.

– Itse olisin erittäin tyytyväinen jos minulla olisi huomenna aamulla esittää STTK:n hallitukselle valmis neuvottelutulos. Paljon yksityiskohtia on vielä hiottavana. Pitkää päivää tehdään ja katsotaan mihin se riittää, hän sanoi.

Neuvottelujen tilasta tiedotetaan lisää kello 19.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)