Yhdysvalloissa rauhoitellaan pelkoja: Emme ole yhtään sen lähempänä sotaa kuin viikko sitten

Presidentin turvallisuusneuvonantaja ja tiedustelupalvelu CIA:n johtajat pyrkivät rauhoittamaan Pohjois-Korean tilanteeseen liittyviä pelkoja.

Pohjois-Korean ja Yhdysvaltain välien viimeaikainen kiristyminen Pohjois-Korean ohjuskokeiden myötä on herättänyt puheita ydinsodan uhkasta. Kaksi korkeaa yhdysvaltalaisviranomaista koettaakin nyt rauhoittaa vellovaa keskustelua.

Presidentti Donald Trumpin turvallisuusneuvonantaja, kenraali Herbert McMasterin mukaan maa ei ole lähempänä sotaa Pohjois-Korean kanssa, kuin viikko sitten, kertoo The Hill.

”Mutta olemme lähempänä sotaa, kuin kymmenen vuotta sitten”, hän sanoi.

McMasterin mukaan uhka olisi nykyistä suurempi, jos Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un olisi saanut yhtään moniselitteisemmän vastauksen uhkailtuaan Yhdysvaltoja ja sen liittolaisia. Hänen mukaansa Yhdysvaltain asevoimat ovat aina valmiina.

”Mutta kyvykkäiden ja valmiiden joukkojen tehtävä on ylläpitää rauhaa ja estää sotaa.”

Samoilla linjoilla on myös Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA:n johtaja Mike Pompeo. Hänen mukaansa presidentin viestissä tehtiin selväksi, kuinka Yhdysvallat reagoisi tiettyihin toimiin.

”Ei ole mitään välitöntä vaaraa. Ei ole olemassa tiedustelutietoa joka viittaisi siihen, että olisimme lähellä ydinsotaa”, hän sanoi Fox Newsin haastattelussa.

Kommentit