Myönteisesti ydinvoimaan suhtautuu 49 prosenttia vastanneista ja kielteisesti 16 prosenttia. LEHTIKUVA/RONI REKOMAA

Ydinvoiman suosio säilyy

Ydinvoima on edelleen suosittu ratkaisu ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Tämä ilmenee Energiateollisuus ry:n tutkimuslaitos Kantar TSN:llä teettämässä kyselyssä. Aineisto kerättiin maalis-huhtikuun vaihteessa. Ydinvoiman kannatusta on mitattu yhtäjaksoisesti vuodesta 1983, ja sen suosio on vain kerran käynyt nykyistä korkeammalla tasolla.

-Tuore kysely osoittaa, että ihmisten huoli ilmastosta on säilynyt myös koronakriisin aikana. Peräti 53 prosenttia vastaajista kannattaa ydinvoimaa ilmastonmuutoksen torjuntakeinona, sanoo Energiateollisuus ry:n asiantuntija Kati Takala.

Myönteisesti ydinvoimaan suhtautuu 49 prosenttia vastanneista ja kielteisesti 16 prosenttia. Ilmastonmuutoksen torjuntakeinona ydinvoiman kannatus on hieman korkeampi.

Kokoomuksen kannattajista 71 prosenttia hyväksyy ydinvoiman ilmastonmuutoksen torjuntakeinona ja perussuomalaisista 65 prosenttia. Vihreiden kannattajilla vastaava luku on 46 prosenttia. Vain 20 prosenttia vihreistä suhtautuu ydinvoimaan ilmastonmuutoksen torjuntakeinona kielteisesti.

– Huomionarvoista on myös, että ydinvoiman kannatus kaikkien eduskuntapuolueiden kannattajien keskuudessa on korkeampaa kuin vastustus. Ydinvoima nauttii varsin laajaa hyväksyntää ja se nähdään tarpeellisena energiantuotantomuotona siirryttäessä uuteen ja puhtaaseen energiajärjestelmään, sanoo Takala.

Ydinvoimalla tuotetaan tällä hetkellä 35 prosenttia kotimaisesta sähköstä. Sillä on merkittävä rooli ilmastoneutraalin sähkön paletissa.

Kantar TNS:llä toteutettu kysely toteutettiin puhelinhaastatteluna 23.3.-2.4. Otos oli 1006 henkilöä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt