Wille Rydman pitää Oulun rikosepäilyjä järkyttävinä. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Wille Rydman: Oulun tapahtumien taustalla päättäjien naiivius

Kansanedustaja arvostelee poliitikkojen ’löysä-älyistä suvaitsevaisuuslätinää’.

Kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydmanin mukaan Suomi tarvitsee selvästi tiukempaa harkintaa maahanmuuttopolitiikassa. Hän viittaa Oulussa lapsiin kohdistuneisiin törkeisiin seksuaalirikoksiin, joista epäillään ulkomaalaistaustaisia miehiä.

– Oulun tapahtumat ovat luonteeltaan niin järkyttäviä, etteivät sanat mitenkään taivu ilmaisemaan niiden nostattamaa iljetyksen tunnetta. Mutta miten vaikeaa on poliittisille päättäjillemme ymmärtää, että massamaahanmuutto Afrikasta ja Lähi-idästä todella tarkoittaa noiden alueiden kulttuurien rantautumista naapurustoihimme? Ja millaisen hinnan lapsemme joutuvat maksamaan aikamme päättäjien naiiviudesta, Rydman kirjoittaa Facebook-julkaisussaan.

Hän kehottaa päättäjiä arvioimaan kriittisesti maahanmuuton seurauksia.

– Samaan aikaan poliitikot hurskastelevat vihapuheesta ja vaativat ”suvaitsevaisuutta”. Minä kaipaisin löysä-älyisen suvaitsevaisuuslätinän sijaan pikemminkin sen vastakohtaa, nimittäin kriittistä järkeä – kykyä tehdä maailmasta kaunistelemattomia havaintoja ja vetää havainnoista niiden edellyttämiä johtopäätöksiä, Wille Rydman toteaa.

– Suomi tarvitsee selvästi enemmän harkintaa sen suhteen, keitä tänne päästetään, ei vähemmän, vaikka sellaistakin on vaadittu.

Oulun tapahtumat ovat luonteeltaan niin järkyttäviä, etteivät sanat mitenkään taivu ilmaisemaan niiden nostattamaa…

Posted by Wille Rydman on Tuesday, December 4, 2018