LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Wille Rydman: Nyt hallitus ei ymmärrä edes taloutta

Kansanedustajan mukaan seuraavaa hallitusta odottaa raskas työ.

Kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman kommentoi Facebook-sivullaan luottoluokittaja Fitchin lauantaista päätöstä heikentää Suomen luottoluokituksen tulevaisuudennäkymiä. Fitch toi lauantaina erityisesti julki huolensa Suomen julkisesta velasta ja västön ikääntymisestä.

Rydmanin mukaan pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitukselle talouspolitiikka on ”pelkkää velkarahan holtintonta sirottelua”.

–  (Juha) Sipilän (kesk.) hallituksen keskeinen heikkous oli se, että sen johtohenkilöt kulkivat laput silmillä maahanmuuton realiteettien suhteen. Tämä johti isoihin virhearvioihin sekä 2015 että 2017. Talouden isosta kuvasta edellisellä hallituksella oli kuitenkin hyvä ymmärrys, ja se onnistui toimillaan sekä nostamaan työllisyyttä että tasapainottamaan taloutta, Wille Rydman toteaa.

– Nykyisellä hallituksella taas on aivan vinoutunut kuva maahanmuutosta, minkä lisäksi talouspolitiikka on sille pelkkää velkarahan holtitonta sirottelua kaikenlaiseen kivaan. Seuraavalla hallituksella tulee olemaan iso ja raskas työ (Antti) Rinteen (sd.), Marinin ja kumppaneiden sotkujen siivoamisessa, kun nämä velkarallijuhlat aikanaan päättyvät.

Myös Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) otti lauantaina kantaa Fitchin uutiseen.

–  Elämme nopeasti muuttuvassa maailmassa. Siinä pitää juosta aika kovaa pysyäkseen edes paikallaan. Vielä pahempi on, jos juostaan väärään suuntaan. Vakavat viestit kannattaisi ottaa vakavasti, Vapaavuori kirjoitti twitterissä.

Vapaavuori toimi elinkeinoministerinä 2012-2015.

Sipilän hallituksen keskeinen heikkous oli se, että sen johtohenkilöt kulkivat laput silmillä maahanmuuton realiteettien…

Posted by Wille Rydman on Saturday, January 25, 2020

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt