Ryydman ja Chydenius parodioivat Batmania ja Robinia. Youtube

”Näitä Pirkka-Pekka Peteliuksen ei tarvitse pyytää anteeksi”

Kansanedustaja Wille Rydmanin mielestä Ryydman-sketsit ovat hillittömän hauskoja.

Vihreiden kansanedustaja Pirkka-Pekka Petelius pyysi torstaina anteeksi saamelaisilta. Kyse on hänen koomikkouransa huippuvuosien sketseistä Hymyhuulet-, Pulttibois– ja Manitbois-tv-sarjoissa, joissa Petelius ja Aake Kalliala esittivät viinaan meneviä Naima-Aslakia ja Soikhiapäätä.

Kansanedustaja Heikki Vestman (kok.) kysyi, keneltä pyydetään seuraavaksi anteeksi. Vestman arvelee tien päässä olevan mielensäpahoittajien totalitarismi.

Keskustan Mikko Kärnä kysyi, miksei Petelius samalla pyytänyt anteeksi sketseissään ja lauluissaan myös nähdyiltä ja kuulluilta romaneilta, homoseksuaaleilta, kehitysvammaisilta ja transihmisiltä.

Vastaus tuli nopeasti, kun Petelius myöhemmin torstaina ilmoitti haluavansa tavata romanineuvoston. Taustalla ovat vanhat Valde ja Arvid -sketsit.

Peteliuksen ja Kallialan sketsisarjoja oli myös Batman ja Robin -parodia Ryydman ja Chydenius. Kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydmanilla on asiasta sanottavaa Facebookissa.

– Kukaan ei kuitenkaan ole kysynyt, pitäisikö Peteliuksen pyytää anteeksi myös RYYDMANEILTA. Ryydmaneitakin Petelius on irvaillut sketseissään. Minulta ei silti ainakaan tarvitse pyytää anteeksi, koska minusta Ryydman-sketsit ovat hillittömän hauskoja, Wille Rydman kirjoittaa.

– Läpi kouluajan tuli kaikkia Batman&Ryydman-kommentteja ja intissä vasta tulikin. Minusta se oli aina vain hauskaa, en mennyt yhtään rikki.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt