WHO:n pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus. LEHTIKUVA/AFP

WHO:n pääjohtaja: Viruksen vaikutus näkyy vuosikymmeniä

Maailman terveysjärjestö jatkaa kansainvälistä terveyshätätilaa.

Maailman terveysjärjestön WHO:n koronaviruskomitea päätti jatkaa kansainvälistä terveyshätätilaa, WHO kertoo tiedotteessaan. WHO julisti kansainvälisen terveyshätätilan alun perin tammikuun lopussa.

WHO:n pääjohtaja Tedros Adhanom totesi komitealle, että koronavirus on kerran vuosisadassa tapahtuva terveyskriisi, jonka vaikutukset tulevat näkymään vuosikymmeniä. Tedroksen mukaan koronaviruksen aiheuttama uhka ei ole vielä ohi.

– Monissa maissa uskottiin, että pahin on ohi. Nyt ne kamppailevat uusien tartuntatapausten kanssa. Maat, joissa tauti ei aluksi levinnyt, kärsivät nyt entistä suuremmista tartuntaluvuista. Lisäksi jotkut maat, joissa tauti levisi laajalti, ovat nyt saaneet sen tukahdutettua, Tedros kommentoi nykytilannetta.

Komitea piti nuorten roolia tartuntojen estämisessä erityisen tärkeänä. Tedros huomautti jo WHO:n torstain lehdistötilaisuudessa, että monien maiden kohonneisiin tartuntalukuihin on vaikuttanut nuorten varovaisuuden vähentyminen pohjoisen pallonpuoliskon kesän aikana.

Komitea antoi lisäksi suosituksen, jossa se kehotti kansainvälistä yhteisöä jatkamaan aktiivisia toimia koronaviruksen torjumiseksi ja ohjaamaan resursseja sekä tutkimukseen ja rokotteen kehittämiseen.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt