Maskeja käsitteleviä julisteita Tesco-kaupan ulkoseinällä Lontoossa. LEHTIKUVA / AFP Hollie Adams

WHO varoittaa: kaksi miljoonaa kuolee virukseen ennen rokotetta

Tällä hetkellä viruksen vuoksi on kuollut maailmassa noin miljoona ihmistä.

Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan koronaviruksen vuoksi tulisi kuolemaan kaikkiaan 2 miljoonaa ihmistä ennen kuin toimivaa rokotetta käytettäisiin laajasti, uutisoi BBC.

Tähän mennessä koronaviruksen aiheuttamaan sairauteen on kuollut Johns Hopkins -yliopiston tietojen mukaan 988 993 ihmistä. Kuolemantapauksia tulisi WHO:n arvion mukaan siis yli miljoona lisää.

Koronavirustartuntoja on todettu maailmanlaajuisesti yli 32,5 miljoonaa.

WHO:n asiantuntijoiden mukaan Euroopalla on ”paljon työtä tehtävänä” koronavirustartuntojen kasvavan määrän hillitsemiseksi, Euronews uutisoi.

– Alamme nähdä pienen kasvun kuolemissa vanhojen ihmisten osalta ja niitä tulee väistämättä lisää, WHO:n hätäohjelman johtaja Mike Ryan toteaa.

– Flunssakausi ei ole vielä alkanut, joten se, mistä olemme huolissamme on mahdollisuus, että nämä trendit menevät väärään WHO:n tekninen johtaja Maria Van Kerkhove toteaa.

Molemmista yhteiskunnan sulkeminen on lähes viimeinen keino, mutta tilanne on huolestuttava.

– Sulut ja kansalliset koronasulut ovat lähes viimeinen keino ja kun ajattelee, että olemme takaisin viimeisen keinon alueella syyskuussa, syksyn alkaessa, on se minusta melko vakavaa, Ryan sanoi.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt