Verkkouutiset

Wärtsilän kehitys oli odotettu mutta näkymät ovat edelleen varovaiset

Merenkulun ja energiamarkkinoiden voimaratkaisuja toimittavan Wärtsilän kehitys oli viime vuonna odotusten mukainen, mutta markkinoilla vallitsee edelleen epävarmuus.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Wärtsilän kehitys oli konsernijohtaja Björn Rosengrenin mukaan viime vuonna hyvä haastavista markkinaolosuhteista huolimatta.

Konsernin liikevaihto kasvoi viime vuonna 4 prosenttia lähes 4,8 miljardiin euroon, ja liiketulos ennen kertaeriä parani 2 prosenttia 569 miljoonaan.

– Liikevaihto ja kannattavuus kehittyivät odotustemme mukaisesti, Rosengren toteaa yhtiön tilinpäätöstiedotteessa.

Konserni odottaa liikevaihtonsa kasvavan ensi vuonna 0-10 prosenttia ja kannattavuuden nousevan 12–12,5 prosenttiin. Näkymät ovat kuitenkin edelleen varovaiset.

Voimantuotannon markkinat seuraavat yhtiön mukaan maailmantalouden pitkälti kehitystä. Myös näkymät merenkulun ja laivanrakennuksen markkinoille ovat varovaiset markkinoiden epävarmuustekijöiden vuoksi.

– On ennenaikaista arvioida nykyisen markkinaepävarmuuden vaikutusta asiakkaiden sijoituspäätöksiin ja näin ollen markkinanäkymämme säilyvät varovaisina, Rosengren kertoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)