Mosul raunioitui pahasti Irakin joukkojen vapautettua sen ISIS-jihadistien käsistä. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Ahmad Al-Rubaye

Warren Clark halusi opettaa ISIS:n yliopistossa – ”hieno jatke uralleni”

Amerikkalaismiehen kerrotaan matkustaneen Mosuliin opettaakseen englantia yliopistossa.

Texasista kotoisin oleva yhdysvaltalainen mies halusi liittyä Isisiin ja lähetti terroristiryhmälle ansioluettelonsa saatekirjeineen, kertoo uutissivusto New York Daily News.

Warren Clark, 33, kertoi kirjeessään olevansa pätevä opettamaan englantia. Kirje oli osoitettu ”johtajalle”.

– Haluan opettaa opiskelijoille englantia Islamilaisessa valtiossa, Houstonin yliopistossa opiskellut Clark kirjoitti.

Clark käytti salanimeä Abu Muhammad al-Ameriki.

– Synnyin ja vartuin Yhdysvalloissa. Olen aina rakastanut muiden opettamista ja muilta oppimista. Olen työskennellyt enimmäkseen englanninkielisessä ympäristössä. Mosulin yliopistossa työskenteleminen olisi hieno tapa jatkaa uraani, Clark totesi.

Clarkin kirje päätyi George Washingtonin yliopiston tutkijoiden käsiin. Tutkijat julkaisivat viime viikolla laajan raportin amerikkalaisista, jotka matkustivat Syyriaan ja Irakiin ja liittyivät jihadistiryhmiin.

Tutkijoille selvisi, että Abu Muhammad on oikeasti Clark, kun he vertailivat ansioluetteloon listattuja opintosuorituksia ja työkokemusta.

Ansioluettelon mukaan Clark työskenteli sijaisopettajana Texasissa ennen kuin muutti Saudi-Arabiaan, jossa hän opetti englantia.

George Washingtonin yliopiston tutkijat uskovat Clarkin matkustaneen Irakiin ja liittyneen Isisiin. Hänen uskotaan olevan edelleen elossa Irakissa.

Tuoreen raportin mukaan 64 yhdysvaltalaista on matkustanut Irakiin ja Syyriaan liittyäkseen Isisiin. Heistä vain 12 on palannut Yhdysvaltoihin.

Isis on ajettu ahtaalle, ja se on menettänyt lähes kaikki valtaamaansa alueet Lähi-Idässä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt