Kokoomuksen kansanedustaja Pauli Kiuru. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

”VTV:n johtaminen kaipaa nyt muutoksen”

Kokoomusedustajan mukaan tarkastusviraston ydintehtävä on tarkastaa.

Valtiontalouden tarkastusviraston ydintehtävä ei saa rämettyä, kokoomuksen kansanedustaja ja tarkastusvaliokunnan jäsen Pauli Kiuru sanoo.

Kiuru viittaa perjantaina julkisuuteen tulleeseen tietoon, jonka mukaan valtiontalouden tarkastusvirasto VTV:n tarkastustoiminta on nykyisen pääjohtajan aikana ajettu alas. Iltalehden uutisen mukaan tarkastusvirasto käyttää enää vajaan kolmasosan työajastaan varsinaiseen tarkastustoimintaan, ja VTV:n roolia on pääjohtaja Tytti Yli-Viikarin johdolla muovattu tarkastusvirastosta ”ajatuspajan” suuntaan.

Lisäksi tarkastustoimintaa on IL:n mukaan muovattu tarkastuskohteiden johdolle mieluisaksi. Tämä on johtanut esimiesten toteuttamaan tarkastusraporttien sensurointiin ja jopa määräyksiin tuhota aineistoa.

– Tarkastusviraston tehtävä on tarkastaa. Mukaan on tullut piiloagendoja. Omaa viestintää myös painotetaan, Pauli Kiuru sanoo.

– Pääjohtaja itse tosin siirtää nyt viestintävastuun alaisilleen ja kieltäytyy vastaamasta medialle. #VTV #eduskunta, kansanedustaja jatkaa.

Tarkastusvaliokunnan jäsenenä toimivan Kiurun mukaan VTV:n toimintaan on puututtava.

– Näitä signaaleja olen saanut alusta alkaen tultuani valiokunnan jäseneksi 2019 eduskuntavaalien jälkeen. Ydintehtävä ei saa rämettyä. Työ on tärkeää. Johtaminen kaipaa nyt muutoksen, Kiuru sanoo.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt