Verkkouutiset

Voiman ex-toimitus: Lehden johto toimi oman periaatteensa vastaisesti

Voima-lehden koko nelihenkinen toimitus on irtisanoutunut.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Voima-lehden nelihenkinen toimitus – toimituspäällikkö, toimitussihteeri, AD ja erikoistoimittaja – on tänään irtisanoutunut Voima Kustannus Oy:n hallitusta kohtaan kokemansa luottamuspulan vuoksi.

Irtisanoutumisen taustalla ovat samat syyt, jotka päätoimittaja Kimmo Jylhämö nosti esiin hallitukselle lähettämässään kirjelmässä lokakuun alussa, käy ilmi toimituksen tiedotteesta.

Kirjelmässään Jylhämö ilmaisi hallitukselle koko toimituksen jakaman huolen lehden tasokkaan journalistisen linjan jatkumisesta kiristyvässä taloustilanteessa. Jylhämö toivoi avointa kommunikaatiota työntekijöiden ja hallituksen välille sekä pohdintaa eri ansaintamalleista.

Kirjelmän jälkeen Voiman hallitus irtisanoi Jylhämön. Syyksi ilmoitettiin luottamuspula. Tiedotteen mukaan irtisanominen tapahtui äkillisesti ja epäselvin perustein, eikä hallitus kuullut päätoimittajaa tai toimitusta sitä ennen.

Päätoimittajan irtisanomisen jälkeen toimitus pyysi hallitusta kertomaan, miten lehden journalistinen taso pyritään jatkossa pitämään yllä. Tiedotteen mukaan hallituksella ei ole missään vaiheessa ollut esittää realistista suunnitelmaa journalistisen projektin jatkamisesta.

Saamansa vastauksen perusteella toimitus toteaa, ettei sillä ole enää mahdollisuutta tehdä tinkimätöntä ja faktoihin perustuvaa journalismia ja kehittää lehden sisältöjä.

Lisäksi on kestämätön tilanne, että lehden journalistinen agenda painottaa päätöksenteon avoimuutta, mutta lehden oma johto toimii tämän periaatteen vastaisesti.

Näiden seikkojen vuoksi toimitus kokee, ettei sillä ole tulevaisuutta lehdessä.

Voima Kustannus Oy:n hallituksen jäsenet ovat puheenjohtaja, vihreiden varavaltuutettu Tuomas Rantanen, Suomen Rauhanpuolustajien toiminnanjohtaja Teemu Matinpuro, Into Kustannuksen toimitusjohtaja Jaana Airaksinen, Rosebud Books Oy:n toimitusjohtaja Hannu Paloviita, Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo ja Maan ystävien asiantuntija Olli-Pekka Haavisto.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)