X
SULJE MAINOS

Voiko Obama epäonnistua taivuttelussa? – ”Jättäisi Iranin vahvempaan asemaan”

Kun Iranin ydinohjelmaa koskeva sopimusluonnos on saatu valmiiksi, Valkoisen talon huomio kiinnittyy siihen, kuinka kongressi saadaan hyväksymään sopimus, kirjoittaa CNN.

Valkoisen talon tiedottajan mukaan sopimusluonnoksen valmistumisen jälkeen monet toimijat, mukaan lukien presidentti, ovat kertoneet kongressin jäsenille miksi uskovat sopimuksen ehkäisevän Irania hankkimasta ydinasetta.

Varapresidentin turvallisuusneuvonantaja Colin Kahl on ollut lisäksi yhteydessä useisiin Yhdysvaltain juutalaisiin johtajiin asian tiimoilta.

Senaattori Bob Corcker on tehnyt lakialoitteen, jossa ehdotetaan kuudenkymmenen päivän harkinta-aikaa jokaiselle ydinaseisiin liittyvälle sopimukselle. Presidentti on ilmoittanut kuitenkin käyttävänsä veto-oikeuttaan, mikäli lakiehdotus menee läpi.

Toinen vireillä oleva lakialoite pakottaisi jatkamaan Irania vastaan suunnattuja talouspakotteita. Talouspakotteiden purkaminen on ollut merkittävässä osassa sopimusluonnoksessa.

Valkoinen talo on painottanut, että kongressilla on viimeinen sana sanottavanaan talouspakotteista päättämisessä. Valkoisesta talosta kuitenkin varoitetaan, että sopimuksen kariutuminen jättäisi Iranin vahvempaan asemaan.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt