Venäjän presidentti Vladimir Putinin luottohenkilön sähköpostiviestien väitetään vuotaneen julkisuuteen. LEHTIKUVA / AFP PHOTO / POOL Sergei Chirikov

Venäjän likaisten temppujen listahinnat hakkeroitiin julki

Kremlin mukaan sähköpostiviestit ovat väärennettyjä.

The Sun kertoo, että Venäjän keinot ja hinnat harhaanjohtavan tiedon levittämisestä ovat tulleet julki. Venäjän presidentti Vladimir Putinin lähipiiriin kuuluvan Vladislav Surkovin hakkeroidut sähköpostiviestit paljastavat ”likaisten temppujen ostoslistan”.

Viesteistä ilmenevät summat, joilla disinformaatiota levitettiin, kun Ukrainan sota alkoi vuonna 2014. Sähköpostiviestien hakkerointi maksaa 100-300 dollaria ja palvelunestohyökkäys 5 000 dollaria. Ihmisiä saa palkattua kuukaudeksi osoittamaan mieltä 20 000 dollarilla.

Venäjä-vastaisten tahojen laajamittainen trollaaminen ja vihollisten ”demotivointi” maksaa 130 000 dollaria. Kaksikymmentä Venäjä-mielistä ehdokasta saa paikallisvaaleissa läpi 180 000 dollarilla.

Venäjä on kiistänyt viestien aitouden. Kremlin mukaan viestit ovat väärennettyjä ja osa Venäjän ja Ukrainan välistä informaatiosotaa.

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt