X
SULJE MAINOS

Vladimir Putin syyttää länsimaita Ukrainan kriisistä: ”Me emme aloittaneet”

Venäjän presidentin pitämässä puheessa kävi selväksi, kuinka kaukana Venäjä ja länsimaat toisistaan ovat.

Venäjän presidentti Vladimir Putin syyttää länsimaita Ukrainan kriisistä ja torjuu väitteet siitä, että hän olisi rakentamassa venäläistä imperiumia.

– Väitteet siitä, että Venäjä yrittää rakentaa jonkinlaista imperiumia, joka uhkaisi sen naapureiden suvereniteettia, on perätön, totesi presidentti puheessaan perjantaina.

Ruotsin yleisradio SVT arvioi Putinin pitämän puheen yhdeksi kaikkein länsivastaisimmaksi sen jälkeen kun Putin valittiin Venäjän johtoon vuonna 2000.

Putinin mukaan Yhdysvallat yrittää ajaa muun maailman toimimaan omien intressiensä mukaan.

– Me emme aloittaneet tätä. En kuitenkaan näe Yhdysvaltoja uhkana meille. Mielestäni hallitsevan eliitin politiikka on vääränlaista, hän totesi täsmentämättä kuitenkaan tarkoitusperiään sen tarkemmin.

Putin mainitsi puheessaan myös EU:n ja Yhdysvaltojen asettamat Venäjää vastaan suunnatut talouspakotteet. Putin korosti, että Venäjä pärjää, eikä ”pyydä mitään” tai ”tule herjatuksi”.

Putinin mukaan Kiovasta ei ole kuulunut toiveita ratkaista Ukrainan tilannetta poliittisen prosessin tai keskustelun avulla. Hänen mukaansa Venäjä auttoi myös Ukrainan entistä presidenttiä Viktor Janukovitshia pakenemaan maasta.

– Sanon tämän täysin avoimesti: hän pyysi päästä Venäjälle. Sen me teimme.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt