X
SULJE MAINOS
Vladimir Putin. LEHTIKUVA / AFP Mikhail Klimentyev

Vladimir Putinin esiintymistä arvostellaan: Pienempi kuin koskaan

Venäjän presidentti syöksee amerikkalaisarvion mukaan maansa kansainväliseen eristykseen.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on ajautunut ulkopolitiikassaan tilanteeseen, jossa hän näyttää pienemmältä kuin milloinkaan ennen, amerikkalaisen Defense One -lehden päätoimittaja Kevin Baron sanoo.

Putinin heikkous näyttäytyi hänen mukaansa selvästi, kun Venäjän ja Yhdysvaltain presidentit kohtasivat Genevessä.

– Tuntikausia kestäneiden mediatapahtumien legendaarinen mestari esiintyi nyt Sveitsissä puolityhjille saleille. Hän puhui pehmein äänenpainoin ja tyhjin kielikuvin, jotka ovat ominaisia todellisuutta uhmaaville hiipuville itsevaltiaille. Hänen tyylinsä oli kyllästyttävä, hänen viestinsä väsynyt ja hänen painotuksensa kuluneita, yli 20 vuoden ajan turvallisuuskysymyksistä raportoinut Kevin Baron toteaa artikkelissaan.

Hänen mukaansa Putin muun muassa väitti presidentti Joe Bidenin tapaamisen jälkeen järjestetyssä lehdistötilaisuudessaan, että Venäjän asevoimat toimivat vain maansa rajojen sisäpuolella ja että USA järjestää sotaharjoituksia aivan Venäjän rajalla. Siitä, että venäläiskoneet olivat loukanneet muun muassa Viron ilmatilaa vain hetkeä aikaisemmin, Putin sen sijaan vaikeni visusti.

– Se, mitä Putinille seuraavaksi tapahtuu, riippuu kahdesta asiasta: jatkaako hän kyberhyökkäyksiä läntisiin kohteisiin ja kuinka Yhdysvallat liittolaisineen niihin vastaa. Merkkejä perestroikasta ei ole näköpiirissä. Ei glasnostista. Ei Gorbatšovista. Vain lisää eristystä ja taloudellisia rajoituksia Venäjälle, Baron toteaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt