Viskipuolue vaihtaa nimensä Liberaalipuolueeksi

Kipinä Kansallisen Viskipuolueen perustamiseen syntyi vuonna 2014 niin sanotusta viskigatesta.

Viskipuolue on päättänyt puoluekokouksessaan vaihtaa nimensä Liberaalipuolueeksi. Puolue vastustaa eturyhmäpolitiikkaa ja edistää yksilön ja yrittämisen vapautta. Puolue perustaa päätöksenteon tutkittuun tietoon.

– Kipinä Kansallisen Viskipuolueen perustamiseen syntyi 2014 niin sanotusta viskigatesta, jolloin viranomaiset kielsivät Olut & Viski Expo -nimisen tapahtuman nimestä sanan ”viski”. Tuolloin pohdimme, saisiko viski-sanasta riittävästi mielenkiintoa täysin uuteen pienpuolueprojektiin, jotta kannattajakortit saataisiin kerättyä, ja nyt tiedämme vastauksen, kertoo puolueen puheenjohtaja Juhani Kähärä.

Viskipuolueen puoluekokous järjestettiin lauantaina Suomenlinnassa ja äänestys nimestä päätyi ennakkoselvityksissä vahvoilla olleen Liberaalipuolueen voittoon. Nimenmuutos on voimassa heti, kun muutos on merkitty yhdistysrekisteriin.

– Takkia ei käännetä, vaikka nimi vaihtuu – nimenmuutos ei tuo minkäänlaisia muutoksia puolueen ohjelmaan tai toimintatapoihin, Kähärä sanoo.

Nimenvaihdon lisäksi puolueen hallitukseen valittiin uusia jäseniä. Puolueen puheenjohtajana toimii DI, tutkija Juhani Kähärä ja varapuheenjohtajana tekniikan kandidaatti, yrittäjä Tuomas Tiainen. Hallitukseen kuuluvat DI, yrittäjä Tuomas Jaanu, tekniikan kandidaatti, tutkija Riku Hyytiäinen, clean room operator Antti Lehto, FM, yrittäjä Jussi Hagström ja filosofian tohtori, tutkija Johanna Vendelin. Hallituksen varajäsenenä toimii 3D-suunnittelija Aki Kivirinta.

Liberaalipuolue aikoo osallistua seuraaviin kuntavaaleihin koko maassa ja etsii listoilleen ihmisiä, joilla on halu muuttaa asioita suuntaan, jossa valtion rooli olisi ihmisten elämissä nykyistä pienempi.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt