Rajan yli tulevat koronatartunnat ovat herättäneet uutta huolta. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

”Virosta tulevilla rakennusmiehillä intressi vältellä koronatestiä”

HUS-johtajan mielestä työnantajien tulisi edellyttää negatiivista testitulosta ulkomailta tulevilta työntekijöiltä.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUSin diagnostiikkajohtaja, professori Lasse Lehtonen huomauttaa, että laivalla Suomeen saapuvia ei ohjata massatesteihin. HUSin suurinta näytteenottopistettä ollaan perustamassa Helsinki-Vantaan lentokentälle.

Rajan yli tulevat koronatartunnat ovat herättäneet uutta huolta sen jälkeen, kun maailmalla on todettu uusia, herkemmin leviäviä virusmutaatioita.

− Laivalla saapuvia ei ohjata massatesteihin. Esim. Virosta tulevilla rakennusmiehillä on intressi vältellä testiä, sillä positiivinen testitulos tietää palkatonta karanteenia. Työnantajien tulisi siksi vaatia työntekijöiltä negat. testitulosta, Lasse Lehtonen kirjoittaa Twitterissä.

Suomalaisille maksetaan karanteeniajalta karanteenipäiväraha. Lasse Lehtonen ei kannata sitä, että vastaava korvaus olisi tarjolla myös ulkomailta tuleville työntekijöille.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla otetaan jatkossa 1500−2500 näytettä vuorokaudessa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suosittaa kaikkien riskimaista tulevien testausta.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt