Suomen ja Viron välistä liikennettä aiotaan rajoittaa. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Viro pettyi Suomen päätökseen: Tämä ei ole hyväksyttävää

Uudet matkustusrajoitukset huolestuttavat Viron hallitusta.

Viron ulkoministeri Urmas Reinsalu ei pidä Suomen asettamia matkustusrajoituksia hyväksyttävinä, uutisoi Viron yleisradioyhtiö ERR.

Uusien rajoitusten mukaan maahantulo rajattaisiin vain välttämättömään liikenteeseen, ja vain yhteiskunnan toimivuuden ja huoltovarmuuden kannalta tarpeellinen työmatkaliikenne sallittaisiin. Lisäksi Virosta Suomeen saapuvien matkustajien tulisi pysyä eristyksessä kymmenen päivän ajan. Rajoitukset ovat voimassa kuukauden ajan.

Reinsalun mukaan matkustusrajoitukset käytännössä pysäyttävät maiden välisen työmatkaliikenteen keskiyöllä 27. tammikuuta.

– Viron hallituksen kanta on, että se ei ole hyväksyttävää, Reinsalu kommentoi.

Viron hallitus on esittänyt ulkoministeri Maria Ohisalolle (vihr.) toiveen, että Suomi sallisi kaiken työmatkaliikenteen. Reinsalu on myös luvannut, että Viro tulee esittämään Suomelle toimia, joiden avulla rajoituksia voitaisiin turvallisesti keventää.

Tänä vuonna Tallinnan ja Helsingin välillä on tehty keskimäärin 30 000 matkaa viikossa. Merkittävä osa tästä on ollut rakennus-, palvelu- ja hoiva-aloilla työskentelevien virolaisten työmatkaliikennettä.

Rajoitukset ovat herättäneet huolta myös yksityisellä sektorilla. Tallinkin toimitusjohtaja Paavo Nõgene kritisoi perjantaina Twitter-viestissään sitä, että edes negatiivinen koronavirustesti ei takaa pääsyä maahan.

– Kaikki Suomessa työskentelevät virolaiset terveydenhoitoalan työntekijät voisivat mennä lakkoon osoituksena solidaarisuudesta rakennusalan työntekijöille. Suomi ei muuten ymmärrä, kuinka vaikea valinta heillä on edessään, Nõgene jyrähti.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt