Ilmakuva Pasilan rautatieasemasta Helsingissä. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Viron valtion rautatieyritys tuo 195 vaunua Suomeen

Operail aloittaa yhteistyön Suomen johtavien metsäteollisuuskonsernien kanssa.

Virolainen logistiikka- ja kuljetusalan yhtiö Operail  on tehnyt sopimuksen 195 hakevaunun vuokraamisesta Suomen johtaville metsäteollisuuskonserneille.

Verkkouutiset uutisoi hiljattain Operailin laajentavan toimintaansa Suomeen. Se on kertonut sijoittavansa 50 miljoonaa euroa Suomen rautatieliikenteeseen.

– Olemme erittäin tyytyväisiä voidessamme aloittaa yhteistyön Suomen johtavien metsäteollisuuskonsernien, kuten Metsä Groupin kanssa osana metsäteollisuuden toimitusketjua. Olemme kiitollisia luottamuksesta, jota kumppanimme ovat meitä kohtaan osoittaneet, Operailin johtoryhmän jäsen Paul Lukka toteaa tiedotteessaan.

– Tavaravaunujen kysyntä jatkuu voimakkaana. Kyseinen yli 10 miljoonan euron investointi on osa pitkän aikavälin strategiaamme, jonka tavoitteena on kasvattaa toimintaa Suomessa ja laajentaa raidekaluston vuokrausliiketoimintaamme.

Vaunutoimitukset Suomeen ovat jo käynnistyneet, ja ensimmäiset 55 vaunua on jo luovutettu. Loput yhteensä 195 vaunusta toimitetaan kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Operail on myös perustanut Operail Finland Oy -nimisen yrityksen hoitamaan rahdinkuljetuspalveluja Suomessa.

Viimeisen puolentoista vuoden aikana Operail Group on investoinut yli 70 miljoonaa euroa hankkimalla 1 500 uutta tavaravaunua, jotka on on vuokrattu kansainvälisille asiakkaille. Operail Groupilla on yhteensä 3 500 tavaravaunua, joista 2 300 on vuokralla ja 1 200 vaunua on yhtiön omassa käytössä.

Operailin tytäryhtiö Operail Finland Leasing Oy keskittyy tavaravaunujen ja niihin liittyvien palvelujen tarjoamiseen suomalaisille asiakkaille.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt