X
SULJE MAINOS
Kaja Kallas. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Viron pääministeri: Venäjän ehdot absurdeja, emme neuvottele

Kaja Kallaksen mukaan vuoropuhelua Kremlin kanssa ei voi kutsua neuvotteluiksi.

Viron pääministeri Kaja Kallas pitää tärkeänä, että kaikki ymmärtävät, millainen uhka Venäjä on. Pääministerin mukaan Ukrainan tilanne on huolestuttava, eikä Nato voi suostua Venäjän vaatimuksiin.

– Useat Nato- ja EU-liittolaiset ovat myöntäneet aliarvioineensa tilanteen silloin kun Venäjä hyökkäsi ensimmäistä kertaa Ukrainaan ja Krimille. [Nyt] tätä tilannetta ei aliarvioida ja kaikki ovat aidosti huolissaan, Kaja Kallas toteaa Viron yleisradion haastattelussa.

Kallas korostaa, ettei länsi tai Nato neuvottele Venäjän kanssa.

– Kyse on vuoropuhelusta, jolla ylläpidetään diplomaattista yhteyttä, mutta ne eivät ole neuvotteluja. Näin absurdeilla ehdoilla ei ole mahdollista neuvotella, hän lataa.

Viron pääministeri lisää, että Nato on pyrkinyt jatkuvasti keskustelemaan Venäjän kanssa ja Venäjä on kieltäytynyt.

– Venäjän neuvottelutaktiikka näyttää perustuvan siihen, että se luo ensin ongelman ja tarjoutuu sitten sankarillisesti ratkaisemaan sen. Emme voi suostua tähän. Jos tulemme vastaan diktatuurille, on turha toivoa, että he enää luopuisivat annetusta. Emme voi suoda heille tätä tilaa, Kaja Kallas toteaa.

Kallas perustelee Viron päätöstä antaa aseapua Ukrainalle sillä, että Viron puolustus alkaa hänen mukaansa Venäjän ja Ukrainan rajalta.

– Jos voimme auttaa Ukrainaa, on meidän tehtävä niin muutenkin kuin vain puhumalla. Olemme auttaneet Ukrainaa kaikin saatavilla olevin keinoin tähän asti ja tulemme tekemään niin jatkossakin. Uskon tämän palvelevan meidänkin turvallisuuttamme.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt