X
SULJE MAINOS
Ammattimainen rikollisuus on poliisin mukaan entistä enemmän kansainvälisempää. LEHTIKUVA / HANDOUT / POLIISI

MTV: Viranomaisvastaisuuden kasvu huolestuttaa poliisia

Keskusrikospoliisin tutkintatoimiston päällikkö Timo Kilpeläisen mukaan viranomaisvastaisuus näkyy esimerkiksi poliisin ja syyttäjän uhkailuna.

Keskusrikospoliisin tutkintatoimiston päällikkö Timo Kilpeläinen kertoo MTV3:n Rikospaikka-ohjelmassa viranomaisvastaisuuden kasvun huolettavan poliisia. Hänen mukaansa ilmiön taustalla ovat esimerkiksi ulkomaiset rikollisryhmät.

– Niin sanotut vanhan liiton rikolliset kunnioittivat poliisia, mutta tänä päivänä toimijakenttään on tullut ulkomaalaistaustaisia rikollisryhmiä ja ryhmittymiä ja tällainen poliisi- ja laajempikin yhteiskuntavastaisuus näkyy, kertoo Kilpeläinen haastattelussa.

Yhteiskuntavastaisuus ilmenee Kilpeläisen mukaan esimerkiksi poliisin ja syyttäjälaitoksen uhkailuna niin esitutkinnan aikana kuin sen jälkeenkin.

Kilpeläisen mukaan toimintaympäristön muutos vaatii poliisilta uutta osaamista.

– Meidän ammattimainen rikollisuutemme on kansainvälistä. Se on tuonut mukanaan lieveilmiöitä, kuten väkivallan uhkan kovenemisen sekä viranomaisvastaisuuden. Se edellyttää uutta osaamista poliisilta, pitää osata käyttää kansainvälisiä instrumentteja, Kilpeläinen kertoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt