Ville Tavio. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Ville Tavio: Rinteen hallitus ei korjaa taitettua eläkeindeksiä

Perussuomalaisten kansanedustajan mukaan taitettu indeksi tulisi korjata.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio kysyi tänään tiistaina eduskunnan täysistunnossa, milloin pääministeri Antti Rinteen (sd.) hallitus aikoo ”auttaa työeläkeläisiä ja korjata pääministeri Paavo Lipposen (sd.) aikoinaan tekemän taitetun eläkeindeksin”.

Tavio kertoo tiedotteessan ”ihmettelevänsä vihervasemmistohallituksen suhtautumista suomalaisten työllään ansaitsemiin työeläkkeisiin”.

– Varsinkin SDP:n kansanedustajaksi nyt valittu Kimmo Kiljunen on aiemmin antanut ymmärtää, että SDP ajaisi taitetun indeksin korjausta, Tavio kirjoittaa tiedotteessaan.

Antti Rinne avasi Taviolle suunnatussa vastauksessaan, ettei uudistusta ole tulossa. Tavio pitää linjausta kummallisena.

– Perussuomalaiset on aiemmin esittänyt, että taitettu indeksi korjataan siirtämällä eläkkeiden ensimmäiset 1 500 euroa puoliväli-indeksiin. Uudistus koskisi kaikkia työeläkeläisiä, mutta suosisi pienemmän tulotason omaavia, Tavio kirjoittaa.

Tavio kertoo ottaneensa asian esiin myös osallistuessaan Rinteen hallitustunnusteluihin. Asia ei hänen mukaansa vaikuttanut ”tuolloinkaan saavan vastakaikua”.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt