Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio (oikealla) ja puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Ville Tavio Antti Rinteestä tunnustelijana: Ei kovin tyylikästä

PS:n ryhmäjohtaja toivoo, että SDP valitsisi jonkun muun kuin eronneen pääministerin hallitustunnustelijaksi.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio oudoksuu eroamaan joutuneen pääministerin Antti Rinteen (sd.) nimittämistä hallitustunnustelijaksi.

– Me emme tietenkään kovin tyylikkäänä sitä pidä. Aika ihmeellistä, että keskusta sen nyt sallii, Ville Tavio sanoo Verkkouutisille.

Rinne joutui jättämään toissapäivänä hallituksensa eronpyynnön hallituskumppani keskustan esitettyä hänelle epäluottamusta.

Tavio kertoo, että perussuomalaisten eduskuntaryhmä käsittelee Rinteen valintaa hallitustunnustelijaksi eduskuntaryhmänsä kokouksessa tänään torstaina iltapäivällä.

Aikooko perussuomalaiset hyväksyä Rinteen hallitustunnustelijaksi?

– On se sinänsä isoimman puolueen oma valinta, että erikoisenahan sitä pitää. Voisi toivoa, että he päätyisivät toisenlaiseen ratkaisuun, Tavio sanoo.

SDP:n eduskuntaryhmä päättää kokouksessaan hallitustunnustelijasta puoluehallituksen esityksen pohjalta. Sen jälkeen kaikki eduskuntaryhmät kokoontuvat nimittämään hallitustunnustelijan tänään kello 16.30.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt