Ville Niinistö. LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER

Ville Niinistö: On irvikuva, että viranomainen arvioi turvapaikanhakijan uskoa

Vihreiden kansanedustajan mielestä seurakuntiin pitäisi luottaa uskon arvioinnissa.

Ville Niinistö kirjoittaa twitterissä olevansa kristinuskoon kääntyneiden turvapaikanhakijoiden vakaumuksen aitouden arvioinnissa samaa mieltä kristillisdemokraattien kansanedustajan Päivi Räsäsen kanssa.

Niinistö sanoo tavanneensa lukuisia kristinuskoon kääntyneitä turvapaikanhakijoita, jotka ovat uskossaan tosissaan ja huolivat henkensä puolesta.

– On irvikuva, että tätä uskoa sitten viranomainen punnitsee, pitäisi nyt edes seurakuntaan luottaa, hän toteaa.

Niinistö perustelee näkemystään turvapaikanhakijoiden taustalla ja arvoilla.

– Mielestäni ei ole tavatonta ajatella, että koska iso osa turvapaikanhakijoista tulee arvokonservatiivisemmasta ympäristöstä, jossa uskonnollisuuden merkitys on suurempi, niin Suomessa tutustuessaan kristinuskoon avustajien kautta he samaistuvat siihen yhteisöön. Ja sitten uskoon, hän toteaa.

Päivi Räsänen (kd.) jätti torstaina kirjallisen kysymyksen koskien kristityiksi kääntyneitä turvapaikanhakijoita sekä heidän saamiaan kielteisiä turvapaikkapäätöksiä.

Räsänen penäsi selvitystä siitä, miten vakaumuksen aitoutta arvioidaan ja millainen vakaumus katsotaan aidoksi maahanmuuttovirastossa sekä tuomioistuimissa.

– Useat turvapaikkaa Suomesta hakeneet henkilöt ovat turvapaikkaprosessin aikana kääntyneet kristityiksi. Monet turvapaikanhakijat ovat hakemuksen käsittelyssä tuoneet esille, että kääntyminen kristinuskoon antaa heille perustellun aiheen pelätä lähtömaassaan vainotuksi joutumista, ja että kääntyminen voi aiheuttaa jopa hengen vaaran, Räsänen totesi tiedotteessaan.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt