Sinisten puoluesihteeri, kansanedustaja Matti Torvinen. LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINEN

”Ville Niinistö hourailee kaivosten tulevaisuudesta”

Vihreiden moposkootteri on karannut pahemman kerran käsistä, sanoo sinisten puoluesihteeri.

Sinisten Matti Torvisen mukaan Ville Niinistö uskoo, että kaivosteollisuus loppuu. Torvisen mielestä väite on uskomaton ja räikeää julkisuuden tavoittelua.

– Suomi tavoittelee olevansa akkuteollisuuden suurimpia tuottajamaita maailmassa. Tämä edellyttää panostusta kaivoksiin, joissa tuotetaan akkumineraaleja.

– Jos nyt Suomi lähettää vihreiden suulla tylyn viestin maailmalle, että kaivokset on lopetettava, on se ajattelematon keino vahingoittaa maamme kaivannaisteollisuutta. Samalla se korostaa kuinka hukassa vihreiden politiikka on tällä hetkellä, Torvinen toteaa.

Hän huomauttaa, että maamme kaivokset tuottavat akkumineraaleja, joilla mahdollistetaan sähköautojen ja tuulivoimaloiden energian varastointi akkuihin.

– Nyt Niinistö heittää lisää bensiiniä ilmaston lämpenemiseen. Tämä on sitä näköalatonta politiikkaa, jota saamme nauttia, jos vihreiden pillipiipari lumoaa höttöpolitiikalla äänestäjät. Kaivokset vähentävät ilmaston lämpötilaa, Torvinen sanoo.

Tviitissään Ville Niinistö toteaa, että luonnonvarojen rajat ovat tulossa vastaan ympäri maailmaa, minkä vuoksi kaivosteollisuus tulee ajan myötä näivettymään. Hän kommentoi Twitterissä Applen tiedotustilaisuutta, jossa yhtiö asetti tavoitteekseen kierrätyksen ja uusien materiaalien hyödyntämisen.

– Tämä on se megatrendi, jossa Suomenkin pitäisi olla mukana: neitseellisten mineraalien ja usein ympäristöä pilaavien kaivosten sijaan tulevaisuus on kierrätyksessä ja paremmissa ekomateriaaleissa. Toki kaivoksia siirtymäaikana tarvitaan, mutta maailmalla ja Suomessa ollaan menossa yhä enemmän ihmisille ja luonnolle haittaa aiheuttaviin hankkeisiin yhä suuremmalla riskillä, Niinistö sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt