Ville Kaunisto. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Ville Kaunisto: Kansallisomaisuus voidaan myydä vain kerran

Kansanedustajan mukaan kansa joutuu lopulta pettymään hallituksen esittämiin löyhiin lupauksiin.

Kokoomuksen kansanedustaja Ville Kaunisto kertoo ymmärtävänsä, miksi moni suhtautuu myönteisesti Antti Rinteen (sd.) hallitusohjelman ”taloudellisista realiteeteista vapaisiin lupauksiin” pitkään jatkuneen vyön kiristyksen jälkeen.

Menestyksekkään uran koripalloilijana tehnyt Kaunisto hakee tilanteeseen vertauksen urheilumaailmasta.

– Jos valmentaja lupaa kaikille joukkueen pelaajille paikan aloituskentälliseen, niin kyllähän se hetken riemastuttaa. Mutta kun todellisuus lupauksen mahdottomuudesta iskee kasvoille, niin moni joutuu pettymään, Ville Kaunisto kirjoittaa Kouvolan Sanomien mielipidekirjoituksessa.

Hän huomauttaa Rinteen toiveikkaiden talousnäkemysten pohjautuvan pitkälti työllisyysasteen nostamiselle 75 prosenttiin sekä massiiviselle, yli kolmen miljardin euron valtion omaisuuden myymiselle.

– Kansallisomaisuutta voi myydä vain kerran. Työllisyysasteen nostaminen entisestään 75 prosenttiin tulee myös vaatimaan merkittäviä ja kipeitä päätöksiä. Vielä näitä konkreettisia keinoja on pidetty joko visusti salassa tai niitä ei ole, Kaunisto sanoo.

Kansanedustajan mukaan hallitusohjelman löyhät kirjaukset konkretisoituvat koko Itä-Suomea ja lähes miljoonaa ihmistä koskevan itäradan kohdalla.

– Yhdeksän maakunnan hanke on taas jäähyllä. Vaikka puhutaankin suhteellisen kaukana tulevaisuudessa olevasta investoinnista, niin aloituspiste siirtyy taas kauemmas. Itäradan sekä Kymenlaaksolle elintärkeän Vt 15:n eteen tulen jatkamaan tiivistä työntekoa, Ville Kaunisto toteaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt