Vihreän poliitikon mielestä Hullut päivät vähättelee mielenterveysongelmia. LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINEN

Vihreistä vaatimus ”Hullujen Päivien” lopettamisesta – Vihreillä tulossa ”Hullu yö”

Vihreiden puoluevaltuuskunnan varapuheenjohtaja vaatii Stockmannia vaihtamaan perinteikkäiden alennusmyyntiensä nimen, kertoo Yle.

Ylen uutisten mukaan Miikka Keränen on lähettänyt aiheesta yhtiölle kirjeen.

– Mielestäni vaikutusvaltaisella, tunnetulla ja näkyvällä yrityksellä on kannettava vastuuta käyttämänsä retoriikan vaikutuksista. Hulluista puhuminen vähättelee mielenterveysongelmia ja leimaa ongelmien kanssa eläviä, ja siksi Hullut Päivät on lopetettava, Keränen kirjoittaa.

– Mielestäni voitte uudelleen brändätä alennusmyyntinne niin, että sen nimi ei ole osana diskurssia ja retoriikkaa, jossa mielenterveysongelmia vähätellään ja niistä tehdään viihdettä, hän toteaa.

Stockamannin yhteiskuntavastuupäällikkö Johanna Stenbäck sanoo Ylelle, että Hullut Päivät -kampanjan tarkoitus ei ole loukata ketään. Hän kertoo, että Keräsen palautteen kaltaista viestiä tavaratalo ei ole saanut koskaan aiemmin. Stenbäck korostaa, että mielenterveystoimijoilta ei ole tullut mitään kritiikkiä kampanjaa kohtaan.

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä huomautti keskiviikkoisessa tviitissään, että vihreillä on tulossa puolueristeilyllään 4.-5. marraskuuta ”Hullu yö”.

Hän kysyy, onko Miikka Keränen muistanut antaa puolueelleen palautetta mielenterveysongelmien vähättelystä?

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt