Turvapaikanhakijoiden auttamisesta on kiellettyä valehdella viranomaisille ja piilotella kielteisen päätöksen saaneita tietoisesti. (Lehtikuva/Emmi Korhonen)

”Vihreiltä törkeitä valheita laittomasti maassa olevien auttamisen kriminalisoinnista”

Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) sanoo olevansa pöyristynyt vihreiden täysin valheellisista väitteistä.

Muun muassa vihreiden entinen puheenjohtaja Ville Niinistö ja kansanedustaja Emma Kari ovat väittäneet, että paperittomien auttaminen kriminalisoidaan.

– Tämä ei pidä paikkaansa, Mikko Kärnä toteaa.

Hänen mukaansa vihreiden väite on tietoista valehtelua ja valeeksi sitä on myös kutsuttava.

– Jatkossakin kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita voi auttaa ja hätämajoittaa. Sen sijaan rangaistukset poliisille valehtelusta ja ihmisten tietoinen piilottelu viranomaisilta otetaan uuteen tarkasteluun. Vihreille myös tiedoksi, että nämä ovat jo nyt rangaistavia tekoja, kansanedustaja toteaa.

Vaikka viranomaisten, asiantuntijoiden ja oikeuslaitoksen mukaan joku ei tarvitsekaan turvapaikkaa ja saa kielteisen päätöksen, voi hänet jatkossakin väliaikaisesti majoittaa ja antaa apua. On kuitenkin kiellettyä valehdella viranomaisille asiasta ja piilotella kielteisen päätöksen saaneita tietoisesti poliisilta.

– Missään hallituksen tiedotteessa ei esitetä, että ihmisten auttaminen kriminalisoitaisiin. Vihreät ovat nyt gallup-kiimoissaan valinneet suoranaisten valheiden levittämisen. Ville Niinistö väitti, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden auttaminen kriminalisoidaan. Näin teki myös Emma Kari. Nämä ovat törkeitä valheita, Kärnä sanoo.

Kärnän mukaan vihreiden tapa levittää ”vaihtoehtoisia faktoja” totuudesta välittämättä kertoo, että kyseessä on maamme johtava populistipuolue. Tämän päivän vihreät noudattavat politiikan teossa Donald Trumpin, eivätkä esimerkiksi Pekka Haaviston ja Osmo Soininvaaran oppeja.

Kommentit