Vihreiden Ville Niinistö: Tiedustelulaki tarvitaan

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö antaa tukensa tiedustelulaille tietyin ehdoin.

– Tiedustelulaki tarvitaan – samalla tiedustelulle rajat ja valvoja. Massavalvontaa ei voi sallia, puntarissa tarkkarajaisuus ja perustuslaki, Ville Niinistö kirjoitti viestipalvelu Twitterissä.

Sisäministeriön, puolustusministeriön ja oikeusministeriön työryhmät luovuttivat keskiviikkona tiedustelulakia koskevat mietintönsä sisäministeri Paula Risikolle (kok.), puolustusministeri Jussi Niinistölle (ps.) ja oikeus- ja työministeri Jari Lindströmille (ps.).

– #Tiedustelulaki: nyt aika keskustelulle valvonnan rajoista, perusoikeuksien suojasta. Valmistelussa hyvä asenne,vältetty räikeimmät karikot, Niinistö totesi toisessa tviitissään.

Tiedustelulaki edellyttää perustuslain muuttamista ja hallituksen tarkoituksena on toteuttaa perustuslain muuttaminen kiireellisenä. Kiireelliseksi julistaminen edellyttää viiden kuudesosan enemmistöä eduskunnassa eli vähintään 166 kansanedustajan tukea. Näin ollen pelkkä hallituspuolueiden tuki ei riittäisi perustuslain muutoksen kiireelliseksi julistamiseen, vaan se edellyttäisi tuekseen oppositiopuolueista vähintään SDP:n ja vihreiden tuen.

Vasemmistoliitto on jo ilmoittanut, ettei se kannata muutosten läpiviemistä kiireellisinä. Vasemmistoliitolla on eduskunnassa 12 kansanedustajaa, joten puolueen kansanedustajat eivät yksin riitä estämään kiireelliseksi julistamista.

Vihreät ei ole toistaiseksi ottanut kantaa perustuslain muutoksen kiireelliseksi julistamiseen.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt