Verkkouutiset

Vihreiden Touko Aalto: Emme vaadi luopumaan rallin MM-kilpailusta

Kansanedustaja sanoo, ettei ole järkevää siirtää MM-rallia Jyväskylästä muualle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Jyväskylän vihreiden Touko Aalto vastaa Keskisuomalaisessa kokoomuksen Sinuhe Wallinheimon arvosteluun. Wallinheimo kehotti vihreitä pitämään näpit irti Jyväskylän MM-rallista eli suurajoista eli Neste-rallista.

Touko Aallon mukaan hän on kertonut varsin selkeästi oman ja vihreiden kannan rallin MM-sarjan järjestämiseen Jyväskylässä.

– Vihreät eivät vaadi, että Jyväskylä luopuisi rallin MM-sarjan osakilpailusta. Ei ole järkevää siirtää ralleja muualle. Sen sijaan on järkevää neuvotella, millä ehdoin ja millä kustannuksilla Jyväskylä tukee ralleja ja miten voimme vähentää rallien haittavaikutuksia ihmisille ja ympäristölle, Touko Aalto kirjoittaa Keskisuomalaisessa.

Aallon mukaan Wallinheimo kirjoitti aiheesta ”ala-arvoisella ja riitelevällä tavalla”.

– Vihreät tahtovat ottaa päätöksenteossaan mahdollisimman hyvin huomioon kaikkien eri osapuolen näkemykset. Se on kestävä tapa tehdä politiikkaa. Siten kaikki voidaan parhaiten sitouttaa yhteisiin päätöksiin, Aalto vakuuttaa.

Touko Aalto on aiemmin katsonut muun muassa tästä löytyvässä MM-ralli on imagotahra -otsikoidussa blogissaan, ettei Jyväskylän kaupungin tule sponsoroida ”voittoa tuottavaa kansainvälistä autourheilua”.

– Tästä näkökulmasta tarkasteltuna rallit eivät ole Jyväskylälle imagohyöty vaan imagotahra. Jyväskylän kaupungin tulisi mitä pikimmin pestä kätensä ja lopettaa kuntalaisten verorahojen käyttö kansainvälisen moottoriurheilun tukemiseen, Touko Aalto kirjoitti tuossa aiemmassa blogissaan.

Keskisuomalaisessa kirjoittavat myös keskustan Mauri Pekkarinen ja Sdp:n Ahti Ruoppila. Heidän mukaansa ralli on maakunnalle suuri ja myönteinen asia.

– Tätäkin taustaa vasten Touko Aallon taannoisten kirjoitusten ja puheiden perusteella käynnistyneen keskustelun Neste-rallin lopettamisesta tai siirtämisestä jonnekin voi nähdä lähinnä ympäristöperusteiseksi ääripopulismiksi, he toteavat.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)