X
SULJE MAINOS
Sinisten Simon Elo eduskunnassa. LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER

”Vihreiden talouspolitiikka on idealismia ilman realismia”

Tästä todistaa Simon Elon mukaan vihreiden juuri julkaistu vaihtoehtobudjetti.

– Siinä puolue esittää lähes 300 miljoonan menolisäyksiä autoilijoille maassa, jossa autoilu on elinehto. Onko vihreiden tarkoituksena autioittaa kehä kolmosen ulkopuolinen Suomi, sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo ihmettelee.

Oppositiopuolueet julkaisevat syksyisin omat vaihtoehtonsa hallituksen talouslinjauksille. Vihreät aloitti tänä vuonna omalla vastaehdotuksellaan. Siinä ehdotetaan 94,2 miljoonan veronkorotuksia autoilun kustannuksiin.

Lisäksi vihreät esittää yhteensä 140 miljoonan euron pienennystä kilometrikorvauksiin ja 57 miljoonan arvoista rajausta työmatkavähennyksiin.

– Helppoa se on Helsingistä käsin tehdä näin käsittämättömiä linjauksia. Kovin kauas ei tarvitse Helsingistä mennä, että autoilulle ei ole käytännössä mitään vaihtoehtoa. Autolla mennään töihin, lääkäriin ja kauppaan. Kilometrikorvauksilla mahdollistetaan maalla asuminen ja työssä käynti, kun yhteiskunta ei tarjoa joukkoliikennettä, Elo sanoo.

Sinisten mielestä ilmastonmuutosta on mahdollista torjua ilman, että maaseutu autioitetaan. Siniset kannattaa kaikkia toimia, joilla autokanta saadaan uudistettua.

– Romutuspalkkioilla ja autoveron kevennyksillä, joita vihreät ovat purkamassa vaihtoehtobudjetissaan 115 miljoonalla, ollaan jo kannustettu ihmisiä vaihtamaan vähäpäästöisempiin autoihin. Vastaavia kannustustoimia on ilman muuta jatkettava. Kannustan myös vihreitä tutustumaan ydinvoiman ilmastonmuutosta hillitseviin mahdollisuuksiin, Elo kehottaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt