X
SULJE MAINOS

Vihreiden puoluekokous on häirinnästä vapaa alue, yhdyshenkilöt tukevat ja auttavat

Tampereella meneillään oleva puoluekokous on julistettu syrjinnästä ja häirinnästä vapaaksi alueeksi.

Vihreiden Tampereen puoluekokouspaikalla on ensimmäistä kertaa häirintäyhdyshenkilöt, jotka ”tukevat ja auttavat”.

– Turvallinen ja hyvä ilmapiiri synnytetään yhdessä kunnioittamalla jokaisen oikeutta olla oma itsensä ja tulla kunnioitetuksi sellaisena kuin on. Myös syrjintään, häirintään ja epäasialliseen kohteluun puuttuminen on jokaisen tehtävä, kokouksen tiedotteessa todetaan.

– Häirintä on ihmisarvoa loukkaavaa käyttäytymistä, joka perustuu henkilön ominaisuuksiin. Häirintää voi olla myös rasistinen tai muu johonkin ryhmään kohdistettu vihapuhe sekä epäasiallinen tai syrjivä kohtelu. Seksuaalinen häirintä on sanallista, sanatonta tai fyysistä, luonteeltaan seksuaalista ei-toivottua käytöstä, jolla loukataan henkilön henkistä tai fyysistä koskemattomuutta.

Puoluekokouksessa häirintää tai epäasiallista kohtelua mielestään kokeva voi olla yhteydessä häirintäyhdyshenkilöihin, joita on viisi.

– Voit myös itse ottaa asian puheeksi henkilön kanssa, joka on mielestäsi syyllistynyt epäasialliseen kohteluun tai häirintään, tulijoita ohjeistetaan.

– Häirintäyhdyshenkilön tehtävänä on neuvoa, tukea ja auttaa tapahtuman osallistujia. Häirintäyhdyshenkilö ei ole tuomari, eikä ryhdy koskaan toimenpiteisiin ilman asianomaisen lupaa. Keskustelut häirintäyhdyshenkilön kanssa ovat aina luottamuksellisia. Häirintäyhdyshenkilöt ovat tehtävään koulutettuja vapaaehtoisia.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt