Ozan Yanar. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Ozan Yanar Teuvo Hakkaraiselle: Pitäisi puhua maahanmuuton hyödyistä

Perussuomalaisten kansanedustaja vaati eduskunnan kyselytunnilla selvitystä maahanmuuton kustannuksista.

Teuvo Hakkarainen penäsi eduskunnan kyselytunnilla hallitukselta hallitusohjelman mukaista selvitystä maahanmuuton kustannuksista.

– Selvityksen piti valmistua ministeriön nettisivujen mukaan keväällä. Ministeriön sivuilta löytyy asiasta yksi taulukko, jossa on kerrottu mitä kaikkia maahanmuuton vaikutuksia tutkivia teoksia on olemassa. Onko sosiaali- ja terveysministeri tyytyväinen siihen, että ministeriönne on saanut selvitettyä kahdessa ja puolessa vuodessa, mitä selvityksiä olemassa on, Hakkarainen sanoi.

Hänen mukaansa päättäjien on Suomessa tiedettävä keitä maassa on, mitä he tekevät ja mitä heille maksetaan.

Ministeri Pirkko Mattila (st) huomautti, ettei maassa olijoiden tunteminen kuulu sosiaali- ja terveysministeriön alaan.

– Selvitystyö on ollut käynnissä ministeriössä. Ei ole koko totuus, että on selvitetty vain sitä, mitä selvityksiä on. Sitä työtä on tehty ja se selvitys valmistuu ajallaan. Se ottaa sen ajan vielä, mitä siihen vaaditaan. Lupaan että se valmistuu.

Vihreiden Ozan Yanar pyysi puheenvuorossaan mieluummin keskustelua maahanmuuton hyödyistä.

– Onpa taas yllättävää, että perussuomalaiset puhuvat maahanmuutosta. Me olemme kaikki todella yllättyneitä. Tällaista pakkomielteisyyttä ei ole nähty. Olette olleet hallituksessa kaksi vuotta. Te olette leikanneet suomalaisilta, eläkeläisiltä, opiskelijoilta, heikko-osaisilta valtavasti. Nyt te kehtaatte puhua maahanmuuton kustannuksista, Yanar sanoi.

Hänen mukaansa maahanmuuttajat tekevät Suomessa kovasti töitä ja rakentavat tätä maata kuten kantasuomalaisetkin.

– Tällainen käsittämätön erottelu pitäisi lopettaa. Itse asiassa käännän kysymyksen toisinpäin. Kysynkin asiasta vastaavalta ministeriltä. Emmekö voisi puhua mieluummin maahanmuuton hyödyistä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt