X
SULJE MAINOS
Mari Holopainen. / LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Vihreiden kansanedustaja MTV:llä metsäkiistasta: Haluamme ratkaista ilmastokriisin

Mari Holopaisen mukaan Suomen on lähetettävä viesti rahoitusmarkkinoille.

Hallituspuolueet eivät ole vielä päättäneet metsäkantaansa EU:n luokittelujärjestelmää koskevassa asiassa.

MTV:n mukaan viivästystä on pidetty kiusallisena, sillä Suomi ei voi vaikuttaa komissioon kannan puutteen vuoksi. Vihreiden ja vasemmistoliitton mukaan komission esitys pitäisi hyväksyä, jotta kuva Suomen ilmastotavoitteista ei muuttuisi.

Keskustassa ja RKP:ssä on ilmaistu huoli metsäsektorin rahoituksesta, jos metsät jäävät EU:n kestävän rahoituksen luokittelun ulkopuolelle. Vihreiden kansanedustaja Mari Holopainen huomautti MTV:n Uutisaamussa, että rahoituksen taksonomia on ollut jo pitkään valmisteilla.

– Se on menossa eteenpäin joka tapauksessa. Haluamme, että Suomi on antamassa viestiä rahoitusmarkkinoille, että haluamme kestävämpää metsänkäyttöä ja ratkaista ilmastokriisin. Olisi äärimmäisen vastuutonta, jos Suomi lähettäisi viestin, että olemme änkyrä, Holopainen sanoi.

Hänen mukaansa ”tiettyjen poliitikkojen” puheissa on kuulunut metsäteollisuuden lobbaus jopa sanatarkasti. Vihreät ovat arvostelleet keskustan kantaa, jonka mukaan metsäpolitiikka ei kuuluisi EU:n sääntelyn piiriin.

– Mehän olemme osa Euroopan unionia, ei ole mikään ”EU siellä ja me täällä”. Olemme vaikuttamassa päätöksiin, ja niin kauan, kun vaikutamme yhteisesti päätöksiin, meillä on myös kokoamme suurempi rooli esimerkiksi luontokadon ratkaisemisessa, Mari Holopainen totesi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt