Eero Paloheimo. LEHTIKUVA/Matti Björkman

Vihreiden ex-kansanedustaja: Suomessa on paapova ilmapiiri, aikuisia kohdellaan kuin vauvoja

Eero Paloheimon mukaan ”vasemmiston agitaattorit tarvitsevat massoja taakseen”.

Vihreiden entinen kansanedustaja Eero Paloheimo kirjoittaa Keski-Uusimaassa julkaistussa mielipidekirjoituksessaan, että Suomessa aikuisia ihmisiä kohdellaan kuin vauvoja. Tuusulalainen tekniikan tohtori viittaa kirjoituksessaan sosiaaliturvasta ja aktiivimallista käytyyn keskusteluun.

– Perustava syy ja vika tilanteeseemme on yhteiskuntaamme paapova ilmapiiri. Terveitä aikuisia ihmisiä kohdellaan kuin vauvoja, joilla ei ole omaa tahtoa, yritteliäisyyttä eikä kekseliäisyyttä omien asioitensa hoitamiseen. Jos jotakuta epäillään tällaisista piirteistä, hänet leimataan äärioikeistolaiseksi populistiksi, Paloheimo kirjoittaa.

Paloheimon mukaan ”vasemmiston agitattorit tarvitsevat massoja taakseen”.

– Mitä enemmän köyhiä, työttömiä, yhteiskunnasta riippuvia ihmisiä, sitä enemmän ääniä lorisee laariin.

– Jos vasemmiston poliitikot vilpittömästi haluaisivat vähentää köyhyttää, työttömyyttä ja riippuvuutta julkisesta vallasta, he järjestäisivät viikoittain kansalaistapahtumia otsikoilla ”Miten otan vastuun itse itsestäni?”, ”Voisinko aloittaa oman yrityksen?”, ”Mihin käyttäisin rahani?” tai ”Köyhästä rikkaaksi?”. He tekisivät sitä, mitä (Juha) Sipilän hallitus nyt yrittää, Paloheimo kirjoittaa.

Paloheimo toteaa, että hän taitaa toivoa liikoja.

– Jokainen kansalainen, joka onnistuu karistamaan itsensä irti holhouksesta ja muuttuu vapaaksi, omatoimiseksi ihmiseksi, on kavahduttava tappio vasemmistolle. Sellainen yksilö voi äänestää vaaleissa noita kamalia äärioikeistolaisia.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt