Verkkouutiset

Vihreät: ”Suomen puolustettava hädänalaisten oikeutta hakea turvaa”

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö vaatii päättäjiä sitoutumaan siihen, että Suomi puolustaa hädänalaisten oikeutta hakea turvaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Kaikkien päättäjien on tärkeää tehdä ehdottoman selväksi, että Suomi puolustaa jokaisen ihmisen oikeutta tulla tasa-arvoisesti kohdelluksi lain edessä. Se tarkoittaa sitä, että puolustamme hädänalaisten oikeutta hakea turvaa ja suojelua henkilökohtaiselta vainolta, Ville Niinistö vaati vihreiden puheenjohtajapäivillä lauantaina.

Hänen mukaansa on tärkeää puolustaa kansainvälistä oikeutta ja viittasi kansainvälisiin pakolaissopimuksiin.

– Nämä sopimukset on tehty heikompiosaisten turvaksi. Ne ovat myös pienten maiden turva. Suomen pitkä linja on tukea sellaista kansainvälistä järjestystä, jossa ihmisoikeuksia, turvallisuutta ja aseriisuntaa käsittelevillä sopimuksilla ehkäistään konfliktien vaaraa ja puolustetaan ihmisarvoa. Jos tämä sopimusvarainen kansainvälinen järjestelmä vaarantuisi, olisimme suurvaltojen armoilla. Sellaista maailmaa me emme halua, Niinistö sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)