Daniel Sazonov. (Kuva: Kristian Tervo)

”Vihreät laiminlyövät Helsingin etujen perään katsomisen”

Sote-esitys pakottaa Helsingin leikkaamaan, Daniel Sazonov sanoo.

Helsingin kaupunginvaltuutettu, kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Daniel Sazonov pitää Sanna Marinin (sd.) hallituksen sote-esitystä Helsingin kannalta epäonnistuneena. Uudistus leikkaisi Sazonovin mukaan helsinkiläisten palveluja kymmenillä miljoonilla euroilla vuodessa, ja loisi kaupunkiin byrokraattisen kaksoishallinnon.

Kaupunginvaltuutettu on erityisen pettynyt hallituspuolue vihreisiin, jotka ovat hänen mielestään ”laiminlyöneet Helsingin etujen perään katsomisen”.

– Helsingin kakkospuolue vihreät on hallituksessa vaa’ankielessä. Heillä on siis kyky halutessaan pistää hallituksen tekemisille piste. Ilman heitä ei hallitus pysy pystyssä, Sazonov kirjoittaa Helsingin Uutisten kolumnissaan.

– Silti vihreät toimivat hallituksessa kuin pienpuolue. Marssivat mielenosoituksissa vaatimassa ilmastotekoja hallitukselta, jonka ilmastoministerin salkkua kantavat. Laittavat tiedotteita, jossa vaativat alkoholin ravintolaulosmyynnin sallimista, mutta äänestävät eduskuntasalissa vastaan. Tekevät tunteellisia päivityksiä perhevapaauudistuksesta, joka heikentää naisten työllisyyttä. Ja laiminlyövät Helsingin etujen perään katsomisen.

Sazonovin mukaan esitykseen liittyy useita kysymysmerkkejä.

– Viilaustenkin jälkeen sote-uudistus leikkaa helsinkiläisten palveluista 45 miljoonaa euroa vuodessa. Tällä rahalla parannetaan palveluita maaseutusuomessa. Mistä helsinkiläisiltä otetaan, eivät hallituspuolueiden kansanedustajat ole kertoneet.

Llisäksi Sazonov arvostelee uuden sote-hallinnon mukanaan tuomaa byrokratiaa, jonka kaupunginvaltuutettu pelkää johtavan ”maakuntahimmeleiden Suomeen”.

– Vastaamatta jää vain yksi kysymys: Mitä hyötyä on kolmesta helsinkiläisestä ministeristä ja hallituspuolueiden vaikutusvaltaisista helsinkiläiskansanedustajista, jos tiukan paikan tullen hei eivät ole valmiita puolustamaan helsinkiläisiä ja laadukkaita palveluitamme, Sazonov päättää.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt