Kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo. LEHTIKUVA / HANNU RAINAMO

”Vihreät ilmastotoimet eivät olekaan kultakaivos”

Kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo pitää ilmastopaneelin virhettä pohjanoteerauksena.

Kansanedustaja Sinuhe Wallinheimon (kok.) mielestä Suomen ilmastopaneelin laskelmissa tapahtunut virhe on ”pohjanoteeraus”.

– Ilmastopaneelin laskelmat 8 miljardin BKT:n kasvusta kutistuvat 80 miljoonaan. Ei nämä vihreät ilmastotoimet siis olekaan kultakaivos, kuten luvattiin, Sinuhe Wallinheimo kirjoittaa Twitterissä.

Verkkouutiset kertoi tänään, että ilmastopaneeli oli korjannut tiedotettaan vihreiden elvytystoimien vaikutuksesta bruttokansantuotteeseen ja työllisyyteen.

Korjatun tiedotteen mukaan uusiutuvan energian paketti lisäisi bruttokansantuotetta vain 0,035 prosenttia aiemmin kerrotun 3,5 prosentin sijaan vuoden 2021 loppuun mennessä.

Ilmastopaneeli korjasi tiedotettaan sen jälkeen, kun Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT) ylijohtaja Anni Huhtala ja johtava tutkija Marita Laukkanen olivat kritisoineet ilmastopaneelin arvioita vihreän elvytyksen taloudellisista vaikutuksista.

VATT:n Huhtala ja Laukkanen pitivät ilmastopaneelin arviota vihreiden elvytystoimien vaikutuksesta varsin optimistisena.

LUE MYÖS:

Arvio romahti: Vihreän elvytyksen vaikutus sadasosa aiemmasta

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt