X
SULJE MAINOS
Vihreiden vt. puheenjohtaja Iiris Suomela. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Vihreät ei lähde hallituksesta taksonomia-kiistan takia

Puolueen vt. puheenjohtaja Iiris Suomela katsoo, että kyse on sävyerosta ilmastopolitiikassa.

Vihreät ei ole valmis lähtemään hallituksesta, vaikka se kannattaa – toisin kuin hallituksen enemmistö – EU:n niin sanottua taksonomia-asetusta, jonka on arvosteltu vaikuttavan suomalaiseen metsäpolitiikkaan kielteisesti. Vihreiden kanssa samoilla linjoilla on vasemmistoliitto.

Maaseudun Tulevaisuuden puheenjohtajapaneelissa olivat paikalla SDP:n Antti Lindtman, vihreiden Iiris Suomela, keskustan Annika Saarikko, perussuomalaisten Riikka Purra sekä kokoomuksen Petteri Orpo.

Läsnäolijoilta kysytttiin, pitäisikö Suomen tehdä parhaansa kaataakseen EU:n taksonomiahanke tällä hetkellä ja sen jatkovalmistelu. Muut nostivat kätensä Suomelaa lukuun ottamatta.

– Tässä asiassa päädyimme olemaan eriävillä kannoilla. Tämähän tulee nyt eduskunnan käsittelyyn, meillä on suuressa valiokunnassa kokous, jossa ratkaistaan Suomen kanta. Tulemme siinä esittämään, että tätä taksonomiaa edelleen edistettäisiin, koska tämä on ilmastokriisin ratkaisussa tärkeää, Suomela perusteli.

Suomelalta kysyttiin paneelissa vielä erikseen, pystyvätkö vihreät jatkamaan hallituksessa, vaikka jäisivät vähemmistöön?

– Kyllä me pystymme jatkamaan hallituksessa. Ajattelen, että se iso kuva on kuitenkin vahvasti yhteinen. llmastokriisin torjunta yhdistää meitä. Me kaikki haluamme rakentaa hiilineutraalia Suomea. Nythän kyse on tällaisesta sävyerosta ja tämän takia ei lähdetä hallitusta kaatamaan.

SDP:n Antti Lindtman puolusti paneelissa hallituksen päätöstä vastustaa EU:n taksonomia-asetusta. Lindtman ei pitänyt vihreiden eriävää kantaa myöskään ongelmana, mitä tulee hallituksessa oloon jatkossa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt