X
SULJE MAINOS
Keskustasta lähetetään terveisiä ”koronaministeri Sanna Marinille". LEHTIKUVA/TIMO JAAKONAHO

Keskustan nuoret Sanna Marinille: Lymyily koronan takana saa nyt riittää

Nuorisojärjestöt lähettävät kipakat terveiset pääministerille.

Keskustaopiskelijoiden ja keskustanuorten mukaan ”koronaministeri Sanna Marinin pääministerin taidot mitataan tosissaan nyt, kun hallituspuolueet neuvottelevat puoliväliriihessä yhteisistä tavoitteista tuleville vuosille”.

Järjestöjen mukaan yhdessä sovittu hallitusohjelma ei voi olla vain rusinoiden noukkimista pullasta, vaan ohjelman kirjausten tulee ohjata päätöksentekoa puoliväliriihessä neuvoteltaessa.

– Koronanhoitoon keskittynyt pääministeri pääsee nyt ensimmäistä kertaa osoittamaan oman kyvykkyytensä hallituksen johdossa.

– Lymyily koronan takana saa nyt riittää. Suomi tarvitsee pääministeriä, jolla on ote johdattaa Suomi yhdessä sovittuun suuntaan, linjaa keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Eveliina Leskelä.

Puoliväliriihessä eniten hiertämistä on herättänyt talouspoliittiset kysymykset. Keskusta haluaa, että työllisyysaste saadaan nostettua Suomessa vähintään muiden Pohjoismaiden tasolle. Työllisyystoimien tulee olla myös sellaisia, että ne lisäävät valtion tuloja. Askelmerkit tähän on kirjattu myös yhdessä sovittuun hallitusohjelmaan.

“Hallitus arvioi työllisyyden kehitystä ja tämän tavoitteen saavuttamista jatkuvasti muun muassa jokaisessa julkisen talouden suunnitelman (JTS) riihessä ja budjettiriihessä sekä hallituskauden puolivälitarkastelussa.”

Lisäksi hallitusohjelmassa todetaan selkeäsanaisesti, että “Jos näyttää siltä, että tavoitetta ei saavuteta, hallitus ryhtyy määrätietoisiin toimenpiteisiin tavoitteen saavuttamisen varmistamiseksi. Hallitus ei sulje mitään työllisyyttä parantavaa keinoa tarkastelun ulkopuolelle.”

– Me vaadimme vastuullista talouspolitiikkaa. Ei ole oikein, että me joudumme kantamaan tulevaisuudessa kohtuutonta velkataakkaa sen takia, että tämä hallitus ei kykene tekemään välttämättömiä ja yhdessä sovittuja työllisyystoimia, sanoo keskustanuorten puheenjohtaja Hanna Markkanen.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt