Mielenosoittajat ja poliisi ottavat yhteen Venäjän Vladivostokissa. LEHTIKUVA / AFP Pavel Korolyov

Videot näyttävät: Näin mielenosoitukset leviävät Venäjällä

Poliisi on jo hajottanut Aleksei Navalnyin vapauttamista vaativia mielenosoituksia.

Venäjällä järjestetään lauantaina useita pidätettyä oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyitä tukevia mielenosoituksia. Venäjän Kaukoidässä ja Siperiassa Navalnyin kannattajat ovat jo kokoontuneet osoittamaan mieltään, ja poliisi on pidättänyt ainakin 174 henkilöä, uutisoi riippumaton The Moscow Times.

Venäjän Kaukoidässä ja Siperiassa mielenosoitukset ovat keränneet ainakin 15 000 osallistujaa. Siperian Novosibirskissä Navalnyin puolesta osoittaa mieltään yli 3000 ihmistä, ja Vladivostokissa poliisi on jo hajottanut monituhatpäisen mielenosoittajajoukon.

Toimittaja Hanna Liubakovan Twitteriin jakamalla videolla näkyy, miten poliisi voimaa käyttäen kantaa mielenosoittajan poliisiautoon ja pyrkii hajottamaan väkijoukon. Liubakova kuvailee poliisin toimintaa ”brutaaliksi”.

Elokuussa myrkytysyrityksen uhriksi joutunut Navalnyi palasi Venäjälle viime sunnuntaina, jolloin hänet pidätettiin moskovalaisella lentokentällä. Viranomaiset pidättivät mielenosoitusten alla useita Navalnyin lähipiiriin kuuluvia henkilöitä.

Kreml pitää mielenosoituksia luvattomina, ja Moskovan poliisi on uhannut hajottaa pääkaupunkiin iltapäiväksi suunnitellut protestit.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt