Kuvankaappaus videolta. KUVA: Twitter / Aki Lindén

Video satojen ihmisten juhlista Helsingissä leviää – ”vastuutonta”

Juhlissa oli arvioiden mukaan jopa 1200 nuorta.

SDP:n kansanedustaja, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUSin entinen toimitusjohtaja Aki Lindén on jakanut Twitterissä videon eilen perjantaina kuvatun videon Helsingissä järjestetyistä juhlista.

– Tällaisissa bileissä (eilen Helsinki) on valtava riski #korona leviämisriski. Vastuutonta, Aki Lindén toteaa jakamansa videon yhteydessä.

– Epidemian levitessä vastuulliset yrittäjät, ravintolat ja koko yhteiskunta kärsivät.

Lindénin jakamalla videolla näkyy jopa satoja ihmisiä, jotka tanssivat lähekkäin tanssilattialla. Maskeja juhlijoilla on vain harvoilla. SDP:n kansanedustaja Hussein al-Taeen mukaan paikalla oli noin 1200 nuorta.

Video on ilmeisesti kuvattu tapahtumakeskus Telakalla. Tilaisuus on todennäköisesti SEFA & Sound Rush. Videolla näkyy tapahtuman logo esiintyjän taustalla.

– Paikalla Helsingissä oli satoja ihmisiä. Tänäänkin bileet jatkuvat samassa paikassa, eri järjestäjän toimesta. Facebookissa bileisiin ilmoittautunut päälle 1200 ihmistä. Bileet myös striimataan ulos livenä, al-Taee kommentoi ja viittaa juhliin koronalinkona.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) kommentoi lauantaina asian olevan selvityksessä. Hän piti juhlijoiden toimintaa niin ikään vastuuttomana.

– Somessa jaetaan videota, jonka kerrotaan olevan eilisistä bileistä Helsingissä. Koronaturvallisuudesta ei tietoakaan. Tänään kuulemma jatketaan. Tällainen piittaamattomuus raivostuttaa. Vaarannetaan ihmisten terveys ja tuhansien elinkeino. Asia on selvityksessä, Vapaavuori twiittasi lauantaina.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt