Veturinkuljettajien lakko pysäyttää junaliikenteen maanantaina illalla

Veturimiesten liitto ilmoittaa mielenilmauksesta, joka pysäyttää junaliikenteen maanantaina kello 18 alkaen.

Lakko koskee kaikkia VR:n ja Helsingin seudun liikenteen HSL:n lähijunia sekä VR:n kauko- ja tavarajunia.

Kuljettajat palaavat töihin tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

Junaliikenne pyritään käynnistämään normaalisti keskiviikkoaamuna 16. elokuuta. VR:n mukaan junaliikenteessä voi olla vielä tämän jälkeenkin parin päivän ajan muutoksia, kuten kalustomuutoksia ja mahdollisesti myös vuorojen perumisia.

Lakon tai Veturimiesten liiton kielellä mielenilmauksen ajalle etukäteen ostetut VR:n liput voi kuluitta joko peruuttaa tai vaihtaa käytettäväksi toisena ajankohtana. Korvaavat matkat tulee kuitenkin tehdä 31. lokakuuta mennessä. Lisätietoja saa vr.fi:stä ja maksuttomasta puhelinpalvelusta 0800 166 888.

Veturimiesten liitto pahoittelee tiedotteessaan asiakkaille aiheutuvaa haittaa mutta ilmoittaa, ”ettei se ei voi hyväksyä tapaa, jolla rautateiden matkustajaliikennettä ollaan kilpailuttamassa ja kansallisomaisuutta tuhoamassa”.

– Suomen rautatieliikenne on Euroopan huipputasoa. Jos verrataan valtioiden panostamaa rahamäärää, on Suomi täysin omassa luokassaan edullisuudellaan. Tämä ollaan nyt tehdyllä päätöksellä romuttamassa ja mahdollistetaan isojen pörssiyhtiöiden pääsy markkinoille ilman panostusta kalustoon, Veturimiesten liitto sanoo.

Liitto toteaa, että näiden pörssiyhtiöiden tarkoitus on ainoastaan tuottaa omistajilleen maksimaalista voittoa keinoista välittämättä.

Kommentit