Veteraanin kunniamerkkejä. LEHTIKUVA / TIMO HEIKKALA

Veteraaneille lähes 50000 kiitoskorttia

Posti kertoo toimittaneensa jokaiselle sotiemme veteraaneista useamman itsenäisyyspäivän tervehdyksen.

Veteraaniliittojen ja Postin korttikeräykseen saatiin kaksinkertainen määrä kortteja viime vuoteen verrattuna.

− Suomen sadas itsenäisyyspäivä on saanut suomalaiset muistamaan lämmöllä veteraaneja. Miltei 50 000 korttia on kirjoitettu ja vastaanotettu. Kiitoskortit ovat siis koskettaneet suurta joukkoa ihmisiä, niin lähettäjiä kuin kortin saajiakin. Korteilla tehdään hyvää, osoitetaan arvostusta ja ilahdutetaan, sehän liittyy myös joulun henkeen, sanoo Postin liiketoimintajohtaja Laura Luoma.

Hyvin tyytyväinen kaikista saamistaan kolmesta kiitoskortista on 91-vuotias pikkulotta Eva Vahvaselkä.

− Paras kaikista oli 10-vuotiaan pojan tekemä kaulassa kannettava kunniamitali. Olen aikeissa kiittää häntä kirjeitse, Vahvaselkä kertoo Postin tiedotteessa.

Veteraanien muistamiseen osallistui esimerkiksi Vähä-Heikkilän koulun kuudes luokka, kuten moni muukin koulu ja päiväkoti. Opettaja Liisa Rissanen ajatteli, että veteraanien henkilökohtainen kiittäminen olisi kuudesluokkalaisista hieno ajatus.

− Luokkani halusi ehdottomasti osallistua. Oman kortin tekeminen ja jonkun veteraanin muistaminen tuntui lapsista tärkeältä. Moni halusi kirjoittaa korttiin myös osoitteensa, jos veteraani jaksaisi vastata. Koululaisille oli kuvaava tieto, että sotiemme veteraanien keski-ikä on jo yli 90 vuotta, Rissanen kertoo.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt