X
SULJE MAINOS
Veronmaksajien toimitusjohtaja Teemu Lehtinen. LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO

Veronmaksajat ihmettelee: Mitä enemmän menoja lisätään, sitä enemmän säästetään?

SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkysen talousnäkemykset pysyvät puheenaiheena.

Kansanedustaja Matias Mäkysen (sd.) haastatteluun lauantain Iltalehdessä kiinnittää huomiota Veronmaksajain keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen.

– Taas tätä riihiviestiä: julkisten menojen lisäykset halutaan tässä nähdä lähinnä investointeina, jotka tuovatkin säästöjä. Mitä enemmän menoja lisätään, sitä enemmän säästetään? Ei kovin rauhoittavaa, varsinkin kun kehykset on jo päätetty ylittää, Lehtinen tviittaa.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen jatkuvia budjettikehysten ylityksiä on arvostelu muun muassa oppositiosta ja elinkeinoelämästä.

Mäkynen puolustaa Iltalehdessä näkemystään siitä, että työllisyystoimien tarkastelussa keskitytään liikaa valtiovarainministeriön (VM) laskelmiin.

– VM:n laskelmia tarvitaan, mutta me pystymme tekemään paljon työllisyystoimia, joille ei voida laskea VM:n kaavamaista työllisyysvaikutusta, hän vastasi arvostelijoille.

Hallitusta on myös moitittu työllisyystoimien puutteesta. Mäkysen mielestä myös sote-uudistus on merkittävä työllisyystoimi.

– Jos sote-uudistuksella pystytään pidentämään työuria ja parantamaan hoitoon pääsyä, pitämään ihmiset työkykyisinä ja vähentämään sairauslomia, se lisää tehtyjen työpäivien ja työtuntien määrää ja vaikuttaa näin talouteen monella tapaa.

Mäkysen mukaan työllisyysvaikutusten arvioihin ei pidä takertua liikaa.

– Jos olisi nojattu vain VM:n nykyisiin vaikutusarvioihin, peruskoulu olisi jäänyt syntymättä, hän sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt