X
SULJE MAINOS
Helsinkiin rakennetaan pikaraitiotietä, ja vastaavaa suunnitellaan Vantaalle. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Veronika Honkasalon mielestä vihreät ”spinnaavat” ratikka-asiassa

Vasemmistoliitto uskoo, että Vantaan ratikka voitaisiin rakentaa ilman HKL:n yhtiöittämistä.

Helsingin kaupunginvaltuutettu Veronika Honkasalo (vas.) sanoo, ettei vasemmistoliitto vastusta Vantaan pikaraitiotietä, vaikka vihreät niin väittävät.

– Vihreät spinnaavat HKL:n yhtiöittämisen niin, että jos vastustaa yhtiöittämistä, vastustaa Vantaan ratikkaa, vaikka seudullisuus voidaan toteuttaa nykyisessä muodossa, Honkasalo kirjoittaa.

Spinnaaminen tarkoittaa, että tosiasioita tarkoitushakuisesti muunnetaan vastaamaan paremmin omia tarkoitusperiä.

Vasemmistoliitto äänesti keskiviikkona Helsingin kaupunginvaltuustossa Helsingin kaupungin liikennelaitoksen yhtiöittämistä vastaan. Vihreiden valtuutettu Tuomas Rantanen katsoo, että käytännössä vasemmistoliitto asettui vastustamaan Vantaan raitiotietä.

– Koska Vantaa on ilmoittanut, että sille kelpaa yhteistyömuodoksi juuri yhtiö, ei liikelaitos, vasemmistoliiton esittämä kanta kääntyy käytännössä tukemaan ratikan torppaamista, Rantanen katsoo.

Honkasalon mielestä Vantaan ratikka voidaan rakentaa liikelaitosmallin varaan. Hän syyttää vihreitä liiallisesta markkinoiden suosimisesta.

– Sopii vihreiden markkinaehtoiseen ilmastopolitiikkaan. Työntekijöiden oikeuksilla ja demokratialla ei ole niin väliä, Honkasalo toteaa.

Helsingin valtuusto hyväksyi äänin 64–21 HKL:n yhtiöittämisen. Vastaan äänestivät vasemmistoliitto, perussuomalaiset ja kristillisten yksi valtuutettu.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt