Verkkouutisten kysely: Vapaavuori niukasti kärjessä Kouvolassa

Yleisön mielestä kokoomuksen puheenjohtajapaneelissa Kouvolassa ei ollut selvää ykköstä.

Kokoomuksen puheenjohtajaehdokkaat kohtasivat eilen maanantaina kolmatta kertaa puheenjohtajatentissä, jonka aiheena oli tällä kertaa Eurooppa.

Verkkouutiset ja Nykypäivä kysyivät Kouvolan kaupungintalolla keskustelua seuranneilta, kuka puheenjohtajaehdokkaista oli paneelin paras.

Kaksi ehdokasta sai kyselyssä lähes yhtä paljon ääniä. Pidemmän korren veti kuitenkin elinkeinoministeri Jan Vapaavuori, joka sai 17 ääntä, eli 35,4 prosenttia annetuista äänistä.

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb sai vain yhden äänen Vapaavuorta vähemmän, eli 16 ääntä, mikä teki 33,3 prosenttia annetuista äänistä.

Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko sai 13 ääntä, eli 27,1 prosenttia äänistä.

Vapaavuorta parhaana pitäneet luonnehtivat häntä asialliseksi ja rauhalliseksi. Stubbia parhaana pitäneet perustelivat monisanaisesti, miksi Stubb vakuutti.

– Laaja ymmärrys, todellinen osaaminen. EU on osa arkea, ei mikään etäinen ”ne siellä tekee”. Me teemme itse ja meidän pitää myös osata, eräs vastaaja perusteli.

Tyhjiä lappuja palautettiin yksi, ja yksi vastaaja piti paneelin parhaana esiintyjänä Ulkopoliittisen instituutin johtajaa Teija Tiilikaista.

Kyselyyn vastasi 48 henkilöä. Paneelikeskustelua seurasi 125 henkilöä ja heistä 38,4 prosenttia vastasi kyselyyn.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt